Joogakurssit 2017

Elokuussa ”LempeÄ KesÄnjatke” -joogakurssi

Jooga/ retriittikeskus Mileljassa (Molyvos) 23.-30.8.

Lue lisää tästä!

Lokakuussa syyslomalla ”Joogaa ja Patikointia” -kurssi

Amfitriti-hotellissa (Molyvos) 14.-21.10.

Lue lisää tästä!

Mahdollisuus myös yksityiskursseihin. Jos keräät esim. perhe/ystäväporukan min 4 henkilöä, voin järjestää teille aivan oman räätälöidyn yksityisen jooga- tai patikointikurssin. Autan majoituksissa ja kaikissa käytännön asioissa. Mieti ajankohtaa ja kysele lisää!

Liity tästä sähköpostilistalle, jota kautta saat ensimmäisenä tietää tulevista kursseista! Kiinnostunut? Ota yhteyttä Marjaanaan!

 

”LempeÄ KesÄnjatke” -joogakurssi

Jooga/ retriittikeskus Mileljassa (Molyvos) 23.-30.8.

Elokuun joogakurssi Molyvoksessa Lesvoksella on upeassa jooga/retriittikeskus MILELJA:ssa www.milelja.com

Milelja sijaitsee hieman Molyvoksen kylän ulkopuolella rauhallisella maaseudulla, mutta kylään on silti vain n 15min kävely ja 10min hiekkarannalle Egean-meren silkkisten aaltojen ääreen.

Joogasali on ympyränmuotoinen, hyvin varusteltu (joogamatot, palikat + tyynyt) ja siellä on puulattia. Isot ikkunat kiertävät salia tuoden valon sisään ja tietenkin antavat upean näköalan Molyvoksen pittoreskiin kylään.

Joogasali

Kurssilaiset myös asuvat Mileljassa. Huoneet ovat supersiistejä ja kauniita, lähes kaikissa on joko parveke tai terassi. Tarjolla on jopa fantastinen puinen ”mustalaiskaravaani” asuntovaunu!

Alueen puutarha on erittäin kaunis ja hyvin hoidettu. Uima-altaan vesi tulee suoraan luonnon lähdevedestä. Rakentaessaan allasta he vahingossa törmäsivät lämminvesisuoneen (joita vulkaanisella saarella on monia! ei siis vesijohtoon!!!) ja allas puhdistetaan hopeasuodattimilla, joten klooria ei tarvita lainkaan. Heidän sivuillaan on paljon valokuvia.

Uima-allas

Joogatunnit päivittäin aamuisin (9:00-11:00) ja iltaisin (18:00-19:30). Joogaloman sisällä on miniloma: ei tuntia la-iltana ja su-aamuna, jolloin on mahdollisuus retkeilyyn tai veneseikkailuun. Ja toki käymme yhdessä herkuttelemassa paikallisissa tavernoissa loistavaa välimerellistä ruokaa sekä luonnon kuumissa lähteissä Eftaloussa. Ja ryhmän toiveiden mukaan voimme järjestää myös muuta ohjelmaa. Ehkäpä kylän keskiaikaisessa linnassa on joku konsertti?! Mileljassa on myös korkeatasoinen Day Spa, josta saa aivan ihania hoitoja!

Joogassa keskitymme, kuten aina, kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: selkärangan ja nivelten liikkuvuuteen, tasapainoon, lihasten vahvistamiseen ja notkistamiseen unohtamatta meditaatiota ja mantroja. Aamutunnit ovat sopivan dynaamisia ryhmän mukaan ja iltaisin laskeudumme yin-joogan hiljaiseen rauhoittavan maadottavaan maailmaan. Joogatunnit soveltuvat aivan kaikille iästä, sukupuolesta ja kokemuksestasi riippumatta, aloittelijoista edistyneempiin joogaajiin. Liikkeisiin ja sarjoihin on aina olemassa vaihtoehtoja kaikille.

Asuminen on kahden hengen huoneissa, mutta jos haluat asua yksin, siihen tulee huoneen tasosta riippuen noin +100 euron lisämaksu.

Joogakeskus Mileljaan sisäänkirjautuminen on ke 23.8. klo 11:00 ja lähtö ke 30.8. klo 9:30. Ensimmäinen kokoontuminen, tutustuminen ja joogatunti on keskiviikkona 23.8. klo 17, jonka jälkeen lähdemme yhdessä illalliselle. Viimeinen tunti on tiistai-iltana.

Suosittelen tulemaan päivän tai kaksi etukäteen, jotta pääset rauhoittumaan ja laskeutumaan Lesvoksen parantaviin energioihin. Myös on todella ihanaa jäädä fiilistelemään oloa kurssin jälkeenkin, jos se vain on Sinulle mahdollista. Saattaa olla mahdollista majoittua Mileljaan jo ennen kurssin alkua, kysy tätä vaihtoehtoa. Tai voin myös varata sinulle yösijan esim. ”kreikkalaisten vanhempieni” pensionaatista: http://lesvos-molyvos-apartments.gr/ tai jostakin muualta; lukuisia vaihtoehtoja on!

Hinnat sisältävät joogatunnit, joogamatot+tarvikkeet, tervetuliaisillallisen, asumisen sekä erittäin runsaan aamiaisbuffetin (sillä melkein selviää illalliseen saakka!). Teetä/kahvia on tarjolla Mileljassa koko päivän.

Pakettihinnan lisäksi tulee siis matkakustannukset. Jokainen voi etsiä itse halvimmat lennot, esim. Aegean Air (www.aegeanair.com) lentää Helsingistä Ateenaan perjantaisin ja maanantaisin ja heillä on Ateenasta hyvä yhteys suoraan Mytiliniin, Lesvoksen pääkaupunkiin. Mytilinistä on matkaa kylään vielä 65 km ja sinua tulee hakemaan taksikuski Michalis lentokentältä, taksin kustannukset voi jakaa, jos teitä on useampi samalla lennolla (taksikyyti maksaa 75 €).

Lennot yleisesti maksavat noin 400 € menopaluu. Saatat löytää omatoimisesti halvemmatkin yhteydet. (esim Lufthansan tai Scandinavian Airlinesin kautta) Jos lippujen hankkiminen tuntuu ylivoimaiselta, pyydä apua, paikallinen matkatoimisto (linkki vinkit matkustaminen osioon) auttaa. Ja aina on hyvä olla matkavakuutus.

Meri

Ilmoittautuminen joogakurssille sähköpostitse marjaana(at)joogaaiora.fi tai soita ja kysele lisää 050 411 7139. Ennakkomaksua ei ole, lentoliput toimivat ”varauksena”.

Lämpimästi tervetuloa joogan, auringon, meren ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille, minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

HINNAT
(jaetuissa kahden hengen huoneissa + joogatunnit / joogamatot / tarvikkeet + aamiaisbuffetti):

SUURIN OSA HUONEISTA:
543 euroa   -oma kph, parveke tai terassi (yhden hengen hinta 655 €)

VAIN YKSI HUONE:
520 euroa   -jaettu kph  (yhden hengen hinta 610 €)

VAIN YKSI KARAVAANI:
583 euroa   -”mustalaiskaravaani” sopii pariskunnalle (parivuode), pieni keittiö, yhden hengen hinta 700 €)

KAKSI ASUNTOA:
610 euroa   - pienet asunnot, joissa on olohuone, keittiö, makuuhuone, parveke/terassi (yhden hengen hinta 790 €)

 

Lokakuussa syyslomalla ”Joogaa ja Patikointia” -kurssi

Amfitriti-hotellissa (Molyvos) 14.-21.10.

Lokakuussa syysloman aikaan vaelletaan Lesvoksen henkeäsalpaavan kauniissa luonnossa. Saari on erittäin monipuolinen, osan saarta peittävät oliivilehdot ja osissa on pinjametsää tai muuten kaunista vuoristoista maisemaa tai merenrantaa tottakai.

Päivälämpötila vaihtelee noin 18-24asteen välillä. Aurinkoisina päivinä on siis vielä ihan rantakelit, mutta tietenkin tähän vuodenaikaan liittyy arvaamattomuus ja voi myös sataa ripauttaa tai olla tuulista. Mutta joka tapauksessa VALO tuntuu talvihorrosta lähestyvän Suomen jälkeen huikaisevalta! Kirkas puhdas merivesi on lämpötilaltaan raikasta, silti erittäin uimakelpoista, hotellilta on 50metriä merenrantaan. Käymme tietenkin myös Eftaloun luonnon kuumissa lähteissä, joissa veden lämpötila on n 44 astetta.

Päivämme koostuvat vaelluksista osittain antiikinaikaisia kivipolkuja pitkin, vuorilla tai meren tuntumassa. Teemme retkiä erilaisiin kohteisiin saarella, ainakin käymme Ihmeitätekevässä Arkkienkeli Mikaelin luostarissa, saaren suurimmalla vesiputouksella (jossa kyllä tähän aikaan vuodesta ei varmaan ole vettä, mutta se on silti upea näky!) ja hunajatehtaalla. Eräs retki suuntautuu saaren keskiosiin ”taikakylään” Agiassokseen, joka on kuuluisa värikkäästä keramiikastaan. Siellä on myös upea Neitsyt Marian kirkko. Taikakylään saavumme jalkaisin yhtä kauneinta polkua pitkin Olympos-vuoren kupeessa!

Molyvoksessa on hyvinhoidettu ratsutalli, josta voi ottaa ratsastustunteja tai mennä maastoon oppaan kanssa. Kylässä on myös korkeatasoinen Day Spa, josta voi varata ihania hoitoja.

Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen klo 9 omalla minibussilla ja paluu noin klo 15 jälkeen. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Vaellusmaasto on yleensä melko helppoa, mutta vaatii kuitenkin tasapainoa ja hyvät tukevat vedenpitävät kengät. Nousuja ja laskuja on myös. Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Pidämme pieniä taukoja ja syömme aina omia eväitä luonnossa, joten muista ottaa termari & eväsrasia mukaan!

Joogatunnit ovat iltaisin 17:00-19:00 (la, su, ma, ti, to). Tunnit pidetään hotellin ruokasalissa, josta avautuvat ikkunat kauniiseen puutarhaan ja uima-altaalle. Koska varsinainen turistisesonki on jo tässä vaiheessa päättynyt, olemme hotellin ainoat asukkaat, joten saamme olla täysin rauhassa. Jooga sopii aivan kaikille, tarkoitus on tehdä lempeätä harjoitusta, lähinnä rauhoittumista ja venyttelyä päivän jälkeen hoitaen selkää, niveliä ja lihaksia, unohtamatta rentoutumista ja meditaatiota.

Viimeisenä aamuna (la) meillä on pidempi dynaamisempi joogaharjoitus 10-12:30, jolloin emme enää mene vaellukselle. Ja tietenkin voimakkaan sateen sattuessa joogaamme - pieni ripotteluhan ei meitä suomalaisia haittaa, emme ole sokerista tehty!

Asuminen on Molyvoksen-kylässä viehättävässä Amfitriti-hotellissa. Majoittuminen kahden hengen huoneissa tai lisämaksusta yhden hengen huoneessa. Voit katsoa kuvia täältä: http://amfitriti-hotel.com/Hotellin sijainti on mitä mainioin, aivan merenrannan läheisyydessä ja kylän kaikki (vielä auki olevat palvelut) ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Patikkaretken maisemia

Kurssi alkaa lauantaina 14.10. klo 16 hotellissa yhteisellä kokoontumisella, tutustumme sekä ensimmäinen joogatunti on heti. Sen jälkeen suuntaamme yhdessä illalliselle. Viimeinen tunti päättyy lauantaina 21.10. klo 12:30.

Suosittelen tulemaan päivän tai kaksi etukäteen, jotta pääset rauhoittumaan ja laskeutumaan Lesvoksen parantaviin energioihin. Myös on todella ihanaa jäädä fiilistelemään oloa kurssien jälkeenkin, jos se vain suinkin on Sinulle mahdollista. Kurssin hintaan sisältyy 8 yötä, jos tulet aiemmin tai jäät pidemmäksi ajaksi, se järjestyy hotellissa hyvin helposti, ilmoitat vain minulle.

Hinnat sisältävät opastetut vaellukset, minibussi-kuljetukset vaelluksille, tulkkaamisen, joogatunnit, joogamatot+tarvikkeet, asumisen ja aamiaisen sekä tervetuliaisillallisen.
Hintaan ei sisälly retkien eväät / lounaat eikä lennot.

Patikkaretkellä - Marjaana

Pakettihinnan lisäksi tulee siis matkakustannukset. Jokainen voi etsiä itse halvimmat lennot, esim. Aegean Air (www.aegeanair.com) lentää Helsingistä Ateenaan perjantaisin ja maanantaisin ja heillä on Ateenasta hyvä yhteys suoraan Mytiliniin, Lesvoksen pääkaupunkiin. Mytilinistä on matkaa kylään vielä n 65km ja sinua tulee hakemaan taksikuski Michalis lentokentältä, taksin kustannukset voi jakaa, jos teitä on useampi samalla lennolla(taksikyyti maksaa 70 €). Toki voit lentää esim. Lufthansalla tai Scandinavian Airlinesillä Ateenaan Kööpenhaminan, Tukholman, Frankfurtin tai Münchenin kautta.

Lentojen hinnat ovat suunnilleen 400 €. Saatat löytää omatoimisesti halvemmatkin yhteydet. Jos lippujen hankkiminen tuntuu ylivoimaiselta, pyydä apua, paikallinen matkatoimisto auttaa. Ja aina on hyvä olla matkavakuutus.

Ilmoittautuminen kurssille sähköpostitse marjaana(at)joogaaiora.fi tai soita ja kysele lisää 050 411 7139. Ennakkomaksua ei ole, lentoliput toimivat ”varauksena”.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille, minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

540 € jaetussa kahden hengen huoneessa (8 yötä)
650 € yhden hengen huoneessa (8 yötä)

Lisäyöt 23 € kahden hengen huoneessa, 40 € yhden hengen huoneessa.

Matkustaminen

Saarelle ei ole suoria lentoja, joten etsi itsellesi sopivat lennot Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH) tai Thessalonikiin (SKG). Molemmista on yhteys Lesvoksen pääkaupunkiin Mytileneen (MJT) joko lentäen tai laivalla.

Vaihtoehtoja on monia, halvimmat yhteydet löytää usein Aegean Air-yhtiöltä, josta saa varattua koko lentopaketin Helsinki-Mytilene (HEL-MJT). Ateenasta kotimaanlento Mitiliniin kestää 55 min. Jos on aikaa, voi nauttia myös yön kestävästä laivamatkasta tähtien alla.

Lennän itse usein Scandinavian Airlinesilla Tukholman tai Kööpenhaminan kautta Ateenaan. Finnairin / Lufthansan aikataulut kannattaa tietenkin myös tarkistaa. Hae halvin yhteys esim. skyscannerista/ebookersista tms. palvelusta.

Mytilinin lentokentältä on kohteeseen, Molyvoksen kylään, vielä matkaa noin 65 km. Tämä matkaosuus taittuu helpoiten tutun taksikuljettajan kyydillä, joka tulee sovittaessa hakemaan sinut kentältä (ilmoitat vain minulle, niin järjestän sen). Voit myös vuokrata auton, se odottaa sinua kentällä ja sen voi myös palatessasi sinne jättää. Jos samalle lennolle osuu muita kurssilaisia, niin silloin voitte jakaa kustannukset. Bussiyhteys on myös olemassa, mutta aikataulut eivät aina sovi lentojen aikatauluihin.

Katso myös VINKIT: Paikallinen matkatoimisto ComTravel auttaa kaikissa matkajärjestelyissä, he voivat myös etsiä Sinulle sopivat lennot ja maksat suoraan heille.